Concept

Claudia Sträter

In 2018 kampte Claudia Sträter met het ouder worden. De winkels werden voornamelijk bezocht door grijze hoofden, de collectie had geen herkenbaar gezicht en het ooit zo succesvolle modemerk vroeg om een nieuwe positionering.

Samen met reclamebureau KSM adviseerde ik Claudia Sträter om terug te gaan naar haar roots, niet alleen in de communicatie maar ook, eerst en vooral in de collecties.

Nu focust Claudia Sträter op fashion waar werkende vrouwen zich prettig in voelen. Ook buiten kantooruren, als het jasje uitgaat en de pumps plaatsmaken voor sneakers. Icoon Anna Drijver versterkt de identiteit van Claudia Sträter in sexy advertising.

Yarden

Hoe maak je reclame voor uitvaarten? Door verdrietige mensen te laten zien? Door te hameren op de hoge kosten? Voor Yarden stelde ik samen met art-director Robbert Jansen en strateeg Alex van der Weide de week tussen overlijden en uitvaart centraal. De Yarden-campagne (2012/2014) benadrukte het belang van een waardig afscheid, georganiseerd door toegewijde professionals en vrijwilligers. Want een goed afscheid helpt bij de verwerking van het verlies.

Karmijn

Karmijn Kapitaal

“Private equity is eng. Nooit mee in zee gaan, want ze beloven je gouden bergen en zuigen vervolgens je bedrijf leeg.”

Deze vooroordelen worden door Karmijn Kapitaal al jaren met succes weerlegd. Alleen weten te weinig ondernemers dit.

Karmijn vroeg mij hun filosofie in één heldere zin te verwoorden en die op hun website te duiden.

Ook maakte ik samen met art-director Andrea Göbel voor Karmijn een flexibele presentatie, in de vorm van een menukaart met sheets waarin tekst, tabellen, graphics, video en testimonials per gelegenheid in te zetten cq aan te passen zijn.

www.karmijnkapitaal.nl

Karmijn
Karmijn Video
Video afspelen

TNT Post

In 2008 zocht TNT Post parttime postbezorgers in de doelgroepen jonge moeders, studenten en gepensioneerden. TMPW, een bureau dat is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie, vroeg mij om een campagne te maken. De respons was boven verwachting, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Een greep uit de vele uitingen (Collage PDF 1.3 MB)

TNT Post
TNT Post
TNT Post

Reclame van toen

In mijn off-line jaren heb ik veel tv-commercials gemaakt: voor Gamma, Pickwick & Douwe Egberts, Omo en andere opdrachtgevers.

Zo maar drie voorbeelden.   

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen